
Coverup
Een coverup gebruik je om een oude tattoo te bedekken. Bijvoorbeeld omdat je niet meer tevreden bent met een eerder ontwerp. Of omdat je dacht dat het een goed idee was om de naam van je geliefde (lees: ex) op je lijf te laten zetten.
Kun je alle tattoos coveren?
Je kunt ervoor kiezen om een oude tattoo op te laten nemen in een nieuw ontwerp. Je covert de tattoo dan niet helemaal, maar laat hem onderdeel worden van een nieuwe tatoeage. Dat gaat het makkelijkste bij kleine tattoos.
Wil je de oude tattoo helemaal afdekken, dan moet de nieuwe tattoo groter zijn dan het origineel. Bedenk daarbij dat dikke en donkere lijnen lastiger te bedekken zijn. Ook zijn sommige kleuren alleen te bedekken met zwarte vlakken.
Soms kan de oude tatoeage eerst met laser worden behandeld, zodat de coverup er beter overheen gezet kan worden.
Doet een coverup tattoo meer pijn?
Het zetten van een coverup tatoeage is pijnlijker dan het zetten van een gewone tattoo. Dit komt omdat de huid op die plek al eens getatoeëerd is. Daardoor is de huid gevoeliger.
Net als bij iedere tattoo geldt ook hier: de plek van je tattoo is ook van invloed op de hoeveelheid pijn die je ervaart. Net als jouw eigen pijngrens en het ontwerp van de coverup.
Wat zijn de kosten van een coverup?
De kosten zijn hoger dan wat de tattoo die moet worden afgedekt heeft gekost. Dit komt omdat de coverup altijd groter is dan de originele tatoeage. Ook is het plaatsen moeilijker voor de tattoo-artiest. Daardoor kost het meer tijd. De prijs van een tatoeage is dus van veel verschillende dingen afhankelijk.
Heb jij spijt van een van je tatoeages en waarom? Laat het weten in de comments.